Avlyst Myrdal - Upsete gjennom Ugjerdsdalen

Fellestur

Dato
15. september 2019 kl. 08:30 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Ugjerdsdalen, Upsete
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
11
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På grunn av svært dårlig værmelding. Lave temperaturer, mye nedbør og vind.

Bli med på en relativt lettgått tur på gode stier i et vakkert og variert terreng mellom stasjonene Myrdal og Upsete som ligger i hver sin ende av den 5,3 km lange Gravahalstunnelen. Arbeidet med Gravahalstunnelen var det største enkeltprosjektet på Bergensbanen, og det tok seks år å få tunnelen ferdig. Da den åpnet i 1906, var det den lengste tunnelen nord for Alpene, og ble regnet som et pionerprosjekt.

Vi tar toget fra Bergen til Myrdal, og vandrer herfra gjennom vakre Ugjerdsdalen, via Gravahalsen til Geitavatnet (1126 moh) og ned til Upsete. Turen er på omlag 11 km med en stigning på totalt 350 høydemeter, og tar 3-3,5 timer i rolig tempo.

Turen passer veldig bra for familier som er litt turvante. Barn fra 8-årsalderen vil fint klare å gå turen. Vel framme på Upsete vil det være mulig å premiere seg selv med is, kaffe og vafler på hyggelige Upsete Fjellstove mens vi venter på toget tilbake til Bergen.

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjon
Oppmøtetidspunkt: 08.30
Avreise: Tog fra Bergen kl 08.43. Ankomst Myrdal kl 10.51.

Turbeskrivelse: Turen går fra Myrdal stasjon (867 moh) i lett terreng med utsikt over Vatnahalsen til de gamle stølstuftene i Ugjerdsdalen. Herfra er det noe stigning opp til Gravahalsen på 1150 moh, men stien er god og ingen klatring er nødvendig. Ingen spesielt luftige partier. Stien fortsetter langs nordsiden av Geitavatnet,og møter T-merket rute som vi følger ned til Upsete (850 moh).

Mat: Ta med god niste for en hel dag.

Hjemreise:Tog fra Upsete 15.26. Ankomst Bergen 17.57

Utstyr: Ta med klær etter værforholdene, og gjerne et ekstra skift i sekken. Det vil være mulig å skifte på Upsete før togturen tilbake til Bergen.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 200 ,- for medlemmer, kr 500,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer turledelse og sikkerhetsutstyr. Togbilletter er ikke inkludert, hver enkelt deltaker ordner sin togbillett. 

Kart og turutstyr: Kart og turutstyr kan kjøpes i vårt Tursenter i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

 

Myrdal - Upsete gjennom Ugjerdsdalen

Bli med på en relativt lettgått tur på gode stier i et vakkert og variert terreng mellom stasjonene Myrdal og Upsete som ligger i hver sin ende av den 5,3 km lange ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Elizabeth Gjessing
  • Ingrid Kilskar Næss