Avlyst Padling blant isfjell

Fellestur, Padletur, Padle, Bre, Kajakk, Isfjell
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur , ReigstadUnlimited , Lundhaug Adventures
Folgefonna (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Oppmøte: Privat kjøring frå Bergen til Seimsfoss (ca 18 mil). Vi møtes ved Bunnprisbutikken på Seimsfoss nokre kilometer frå Rosendal klokka 10 og kjører sammen oppover i fjellet. Vi kjører heilt til breidda av Insta Mosevatnet og her ligg kajakkane klare.

Insta Mosevatnet ligg 900 meter over havet i fjella ved Rosendal. Sørfonna av Folgefonna strekker seg heilt ned i nordenden vatnet og skuet oppover det opprevne blåkvite brefallet er mektigt. Breen kalvar store og små isklumpar rett i vatnet og då er det duka for noko så sjelden som padling mellom isfjell! Dette er spektakulært, rett og slett. Vatnet er 3 kilometer langt og vi møter isfjell på veg innover. Vi vil heile tida holde oss i trygg avstand frå brefronten. Det er ønskelig at deltakerne har våttkort.

Program: Det serverast varm lunsj ved breidda av Insta Mosevatnet før vi padler innover mot brefronten. Det er kajakker, åre, spruttrekk og vester til alle. Vi padler i rundt 2 timer før vi går i land på nokre moreneøyer i god avstand frå brefronten. Her serverast forfriskningar og varm drikke. Og det er muligheter for eit isbad med brefronten i bakgrunnen for den som liker 2-graders vatn! Vi padler tilbake til parkeringsplassen og turen avsluttes rundt klokka 17.

Utstyr: Det er anbefalt med tørrdrakt. (Kan leies hos guidene for 300 kr/pers inkl neoprensko. Må avtales på forhånd.) Det er også mulig å padle i vind- og vanntett jakke og bukse. 2 sett langt ullundertøy på under ytterklær under padling. 3 par ullsokker, vantette votter/hansker til padling, ullue, buff, solbriller, badetøy, stort håndkle. Vanntett pose til tørre klær som skal være med i kajakken: fult skift, tykk ull/fleecegenser, dun/boblejakke og varme votter til vi går i land for pause. Drikkeflaske og sitteunderlag.

Pris: Medlem kr 2450,- Ikke-medlem kr 3150,- (pluss evt leie av tørrdrakt/sko) Reise dekkes av den enkelte.

Inkludert: Deltakaravgifta inkluderar kajakk, åre, vest, spruttrekk, varm lunsj, forfriskningar og varm drikke 900 meter over havet. To sertifiserte padleinstruktørar som er lokalkjende og har fleire års erfaring med padleturar for grupper i Insta Mosevatnet og en DNT turleder.

Generelle vilkår gjelder ved påmelding, deltakelse og avmelding.

Har du spørsmål, kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post birgithe.roald@dnt.no eller på tlf: 55335822.

Padling blant isfjell

Velkommen til ein heilt spesiell padledag på ein heilt unik plass! Vi kaller det Norges lille Grønland! Oppmøte: Privat kjøring frå Bergen til Seimsfoss (ca 18 mil). Vi møtes ved Bunnprisbutikken ...

Turleder:

• Camilla Sagen-Hafstad