Avlyst Et mordmysterium på Grindaflethytta (Rollespill!)

14. september kl. 08:00
Fellestur, Fottur, Grindaflethytta, Fyre, Ljosandbotn, Rollespill, Detektivspill
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

En gruppe turgåere befinner seg på en hytte langt opp på fjellet. Kvelden avbrytes av et skrik. En av turfølget finnes liggende på gulvet. Hvem drepte personen og hvorfor? Blir med på en spennende kombinasjon av tur, natur og detektivspill, og få en unik turopplevelse.

Oppmøtested: Bergen Busstasjon
Oppmøtetidspunkt: kl. 08:30
Avreise: kl. 08:45 med rute 4500 til Fyre. Ankomst 11:18

Dag1: På lørdag tar vi turen gjennom flott og variert natur fra Fyre til Grindaflethytta. T-merket sti leder oss opp Øvsthusdalen, gjennom skog forbi nedlagte støler, opp til overgangen mellom Stangahøgdi og Grindafleteggi. Derfra forsetter vi ned i Fyredalen til Grindaflethytta og et åpent høyfjellslandskap.

På hytten forbereder vi turens høydepunkt: et mordmysterium og detektiv-rollespill. Alle deltakerne har sin egen rolle med sine egne ledetråder. Rollene deles ut i forkant av turen. Etter middag prøver vi å løse mordmysteriet gjennom etterforskning, diskusjon og improvisasjon.

Turrute: Fyre - Grindaflethytta.
Ca. 6 timer lett gange på t-merket sti. Totalt 14,5 km og 900 høydemeter stigning.
Først blir det 8 km og 900 høydemeter oppover i Øvsthusdalen til overgangen mellom Stangahøgdi og Grindafleteggi. Så blir det 6,5 km og 200 m ned i Fyredalen til Grindaflethytta.

Dag 2: Neste dag retter vi kursen sørover til Ljosanbotn og tog hjem til Bergen. Det blir en lenger tur enn dagen før, men mest nedover. Vi starter dagen i et veldig åpent høyfjellslandskap, går gjennom litt mer myrete terreng, over et par topper og krysser noe få elver på veien før vi kommer ned til skog og hyttefelt i Ljosdal.
Turrute: Grindaflethytta - Ljosanbotn
Ca. 8 timer på t-merket sti. Totalt 18 km, 320 høydemeter stigning og 720 meter nedover. Kupert terreng med myr flere steder. Tre elver krysses med bru.

Mat: Ta med niste til lørdag. Middag, frokost og lunsj er inkludert. Deltakere som ønsker det må selv ta med brødmat.

Hjemreise: Tog fra Ljosanbotn kl. 17.20

UtstyrSe utstyrsliste for sommerfjellet

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 1100,- for medlemmer, kr 1800,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap.  Overnatting, måltider på hytten, turledelse og sikkerhetsutstyr er inkludert. Togreise kommer i tillegg og deltakerne kjøper selv togbilletter på automat, eller app.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Turleder:

• James Hosea