Solnedgangstur til Kiellandbu (19-30 år) Sunset trip to Kiellandbu (19-30 years)

28. september kl. 08:00
Fellestur, Fottur, Topptur, Solnedgang, Ungdom, Heltekte, Kiellandbu, Student
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Byfjellene i Bergen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

Legg fra deg bøkene, pakk sekken og bli med oss på utflukt til Kiellandbu! Denne helgen drar vi til Bergsdalen for et påfyll med natur og friluftsglede i en hektisk studiehverdag. Er vi heldig kan vi sitte i hytteveggen og nyte solnedgangen og en stjerneklar himmel etter en fin turdag.

Oppmøtested/tidspunkt:  Bergen busstasjon kl. 10:00.

Turleder: Mari, tlf. 99106813 + Siri, tlf. 95923278 + Hanna tlf. 45117424

Lørdag

Vi møtes på morgenen og fordeler oss i bilene og kjører opp til Hodnaberg i Bergsdalen. Herfra tar vi på oss sekkene, strammer bærereimene og går 6-7 km til Kiellandbu. Gi beskjed ved påmelding hvis du kan disponere bil til turen (nevn antall seter i bilen). Alternativt møtes vi på togstasjonen 08:20 og tar toget til Bulken kl. 08:43. Herfra leier vi maxitaxi.

Vel fremme ved Kiellandbu setter vi opp teltene, lager en bedre middag på stormkjøkken og hygger oss utover kvelden.

Søndag

Vi starter dagen med en kaffekopp i teltåpningen og en god frokost. Etter vi har pakket sammen campen og sekkene vender vi snuten hjemover mot hovedveien og kjører bilene ned igjen til Bergen (evt. buss og tog).

Hjemreise: Søndag kveld mellom kl. 16-18 (avhengig av hvor lenge vi drøyer morgenen). Hvis vi reiser kollektivt tar vi tog fra Dale på kvelden.

Mat: Turleder handler inn til middag lørdag kveld. Frokost og lunsj, samt snacks til lørdag og søndag medbringes av hver enkelt deltaker. En mulepose med nøtter, tørket frukt og sjokolade er grei å ha i lommen på turen for rask påfyll av energi.

Utstyr: Gode fjellsko, ullundertøy, vind-/vanntett jakke og bukse, votter, lue, varm genser i fleece/ull eller boblejakke, mat og snacks. Ellers kan du ta en titt på DNT sin utstyrsliste for sommerfjellet (denne er bare til veiledning - det er ikke alt du trenger å ta med deg på denne helgeturen). Turleder koordinerer telt, stormkjøkken, vindsekk og annet fellesutstyr som fordeles på deltakere ved oppmøte.

Pris: 200 kr for medlemmer, 500 kr for ikke medlemmer. Bli medlem her. Inkludert i prisen er turledelse, middag lørdagkveld, lån av fellesutstyr. Transport dekkes av deltakere selv.

Spørsmål? Ta kontakt med aktivitetsavdelingen på tlf. 55 30 48 50 eller epost bht@dnt.no

Drop your books, pack a backpack and join us on a trip to Kiellandbu! This weekend we hike to Bergsdalen for some refreshing nature and open-air happiness during a hectic academic day. If we are lucky we can sit by the cottage wall and enjoy the sunset and a starry sky after a nice day of hiking.

Meeting point: Bergen Bus Station at kl. 8:00.

Tour guide: Laurits, tel. 41357969 and Mari, tel. 99106813

Saturday

We meet in the morning and distribute ourselves in the cars and drive up to Hodnaberg in Bergsdalen. From here we take our backpacks and hike 6-7 km to Kiellandbu. Notify at registration if you can use a car for the trip (mention the number of seats in the car). Alternatively, we meet at the train station 08:20 and take the train to Dale at. 8:43. From here we take the bus to the start of the hiking trail (possibly bus rental).

On arrival to Kiellandbu we set up the tents, make a better dinner with primus/stoves and enjoy ourselves in the evening.

Sunday

We start the day with a coffee cup by the tent door and have a nice breakfast. After we have packed the camp and the backpacks we return homewards to the main road and drive the cars back to Bergen (possibly bus and train).

Departure: Sunday evening between kl. 18-20 (depending on how late we sleep in the morning). If we travel with public transport, we will take the train from Dale in the evening.

Food: Tour guides will procure food for dinner Saturday evening. Breakfast and lunch, as well as snacks for Saturday and Sunday, are provided by each participant. A mule bag of nuts, dried fruit and chocolate is nice to have in your pocket on the trip for fast refills of energy.

Equipment: Good hiking shoes, wool underwear, wind / waterproof jacket and trousers, mittens, hat, warm sweater in fleece / wool or downjacket, food and snacks. Otherwise, take a look at DNT's equipment list for the summer mountain (this is for guidance only - it's not all you need to take on this weekend trip). Tour guides will bring tents, main kitchen, windbreaker and other common equipment that is distributed to participants at the meeting.

Price: 200 NOK for members, 500 NOK for non members. Join here. https://www.bergenoghordalandturlag.no/medlem/

Included in the price is tour management, dinner Saturday night, loan of public equipment. Transport is covered by participants themselves.

General terms: Read General terms for participation in Bergen and Hordaland's tours. Unfortunately only in Norwegian at the moment.

Questions? Contact the activity department on tel. 55 33 58 21 or email silje.valla@dnt.no

Solnedgangstur til Kiellandbu (19-30 år)

• Mari Ingeborg Hope Nesse
  • Siri Kleppe Reintz