Tur til Tenneset i Sund

Fellestur

Dato
11. september 2019 kl. 10:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Fjell Turlag Seniorgruppa, Bergen og Hordaland Turlag , Fjell Turlag
Turområde
Nordhordland (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi møtes på den nedre parkeringsplassen ved Fjell kirke kl. 10.30 og kjører Rv. 555 til Eide der tar vi av på Rv. 201 og kjører til Glesnes skule der det er skiltet mot Golten.  Like før broen over til Golten er det parkering på venstre side av veien.

Herfra skal vi følge stien mot Tenneset (Ternneset på Norgeskart no.) Første del av stien er bratt ned og opp, og i bunnen her er det som oftest svært vått terreng.  Stien videre er fin å gå, det er endel kupert, med lynghei og berg.  Etterhvert vil vi gå utover langs Goltasundet.  Et sted er det svært bratt så vi må klatre, men det er tau som vi kan holde oss i.

Vi får en fantastisk utsikt over skjærgård og hav på turen.  Etter ca. 2 timers tur når vi Tenneset og her ytterst i havgapet finner vi oss en rasteplass og har matpause. Vi går samme stien tilbake til bilene.

Dette er en krevende og forholdsvis lang tur og det er påkrevd med solid niste og rikelig med drikke,spesielt hvis det er varmt i været.  Godt fottøy er også viktig da det kan være våt myr enkelte steder, og kle deg etter været denne dagen.

Velkommen på langtur.

 

Generelle vilkår for Fjell Turlag er som for Bergen og Hordaland Turlag. Les her:

Tur til Tenneset i Sund

Vi møtes på den nedre parkeringsplassen ved Fjell kirke kl. 10.30 og kjører Rv. 555 til Eide der tar vi av på Rv. 201 og kjører til Glesnes skule der ...

Kontaktinformasjon:

  • Runa Schreuder Kjelstrup
  • Tlf. 92016849

Turledere:

  • Tormund Wågø
  • Runa Schreuder Kjelstrup