Padletur med kajakklek og skyggepadling (10-14 år)

Fellestur

Dato
26. september 2019 kl. 17:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Padle, Kajakk, Lek, Bad, Tandemkajakk
Arrangører
Barnas Turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , ReigstadUnlimited
Turområde
Nordhordland (se kart)
Turkode
716
Dette arrangementet er over!

Velkommen til ein 5 kilometers padletur i kajakk der vi har fokus på padleglede og leiking i kajakk!

Padleturen går rundt øya Misje nord på Sotra. Her er det kort veg til det opne hav, men vi skal holde oss i skjerma farvatn. Halvvegs i turen går vi i land der det er ein gapahuk med sittebenker. Her blir det matpause. Turleder har med mat og drikke til alle. Turen er lagt opp for barn i alderen 10-14 år. Foreldre/besteforeldre kan gjerne også melde seg på hvis de unge vil ha dem med ;-) Send da mail direkte til Laila for påmelding og reservasjon av enkel kajakk: laila.reigstad@gmail.com. Dette blir en helt annerledes padleopplevelse - det er nemleg masse meir man kan gjere i ein kajakk enn å sitte på baken og padle! Det blir padling, det blir latter, det blir mestring og kanskje også bad!

Oppmøte: 16.50 på Misje skule. Vi går samlet til naustet kl 17. Arrangementet avsluttes i naustet 20.30.

Lokalitet: Turen foregår ved øya Misje nord på Sotra. Misje ligg omlag 32 km frå Bergen sentrum (ByGarasjen). I rushtrafikken på ettermiddagen må man regne minst en time i bil. Følg rv 555 vestover til Ågotnes og fortsett cirka 7 kilometer i retning Øygarden. Ta av til høgre ved Misje-skiltet rett etter Solsviksundet bru, og følg Gamlevegen. Du kjører langs eit ferskvatn og får etterkvart parkeringsplassen til Misje skule på høgre hand. Her kan dere parkere, og her venter turleiar på dere sånn at vi sammen går til fots dei 300 metrane til naustet (ligg mellom Gamlevegen 119 og 123). Naustet har oppvarming, toalett og det står eit blått beachflagg utanfor.

Antal: Det er kapasitet til 8 personer i doble kajakker og 8 personer i enkle kajakker. Minumum 8 personer for at turen skal arrangeres. Ved stor gruppe hentes det inn ein ekstra padleguide.

Ta med: Langt ullundertøy, regnjakke, regnbukse, hodelykt, støvler/vanntette høge sko, ekstra fleece/genser, lue, fullt klesskift, håndkle, sitteunderlag og vanntette hansker/votter.

Pris: 500 kr per person per person. Bindande påmelding.

Arrangør: Laila Reigstad i foretaket ReigstadUnlimited, med base på Misje. Sertifisert aktivitetsleder i havkajakk innan Norges Padleforbund. Nærturleder i turlaget. Arrangerer padleturer og padlekurs for voksne og barn året rundt. Arrangør kan nås på mobil 90041881.

Les våre generelle villkår 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 130,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1270,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

 Ring Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlfnr. 55 30 48 21 eller send epost: hild.aase@dnt.

Padletur med kajakklek og skyggepadling (10-14 år)

Velkommen til ein 5 kilometers padletur i kajakk der vi har fokus på padleglede og leiking i kajakk! Padleturen går rundt øya Misje nord på Sotra. Her er det kort ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Camilla Sagen-Hafstad