Alpinklatresamling

Fellestur

Fra dato
20. september 2019 kl. 17:00
Til dato
22. september 2019 kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Klatring
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
825
Dette arrangementet er over!

Bratte vegger og spisse tinder! Dette er samlingen for dem som vil utfordre seg med klatring i alpine omgivelser og gjerne møte andre likesinnede. Vi forsøker å finne et sted med alpine fjell og fint vær. Hurrungene peker seg ut som et potensielt mål, men vi drar heller et annet sted om været er grumsete der.
 

Dato: 13.-15.september. 

Avreise: Oppmøte Nygårdstangen fredag ettermiddag kl. 17.00. Kjøreturen avhenger av hvor vi drar men minst 3-timers kjøring må påregnes

Turbeskrivelse: Vi kjører til et egnet sted fredag kveld for å telte. Det er mulig vi må gå litt til en egnet teltplass, men blir det Hurrungene kan vi parkere ved mulige teltplasser. Dersom noen ikke har teamet opp kommer vi nok til å forsøke det på forhånd slik at man kan koordinere litt utstyr, ellers blir siste sjanse at vi på fredag kveld tar en gjennomgang av hva de forskjellige gruppene har tenkt seg på lørdagen.
Lørdag gjennomfører alle tur etter plan og forhold før vi møtes i basecamp for sosialt på kvelden (kan bli veldig sent på kvelden for dem som har lange, ambisiøse prosjekter) og planlegging av søndagens turer. Søndag drar vi igjen på tur i grupper (kan være ulike grupper om man har omgruppert lørdagskvelden) før retur til Bergen. 

Krav til deltakere: Dette er ikke en tur med turleder/klatreinstruktør så alle deltagere må ha klatre- og sikreferdighetene til å klare seg selv i alpine strøk, minimum tilsvarende klatrekurs på naturlige sikringer, men fortrinnsvis erfaring med alpin klatring/ferdsel.

Rutebeskrivelser: 

Turkoordinator: Turkoordinator kontakter alle uken før samlingen. 

Mat:  Mat er ikke inkludert.

Pris: Samlingen er gratis, deltakerne dekker selv utgifter til mat og transport. 

Utstyr: Se turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. I tillegg må alle ordne med klatre- og sikringsutstyr til turene man ønsker å gjennomføre.

Spørsmål? Kontakt turkoordinator, Endre Rieber Sommersten, på tlf. 976 66 550. Gjelder det påmelding kontakt administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf.55 33 58 21. 

Medlemskap i DNT
Vi oppfordrer til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Alpinklatresamling

Bratte vegger og spisse tinder! Dette er samlingen for dem som vil utfordre seg med klatring i alpine omgivelser og gjerne møte andre likesinnede. Vi forsøker å finne et sted ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Endre Rieber Sommersten
  • Cathrine Horn