Byfjellstrimmen, VIDDEN, rolig/moderat tempo

22. september kl. 11:00 - 17:00
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer.

Turbeskrivelse: Vi går langs Svartediket opp Våkendalen til Tarlebøvatnet. Forbi Øvre Jordalsvatnet og videre over Vidden mot Ulriken. Ned Korketrekkeren til Montana der turen avsluttes. I tilfelle været ikke tillater tur over Vidden, blir det en kortere tur med oppmøte på samme plass. Turen går da over Blåmanen/Rundemanen - Brushytten - Skomakerdiket - BT-Bu - ned Knatten og videre ned til Svartediket.

Trasé: Svartediket - Våkendalen - Tarlebøvatnet - Øvre Jordalsvatn - over Vidden mot Ulriken - Korketrekkeren - Montana

Turledere: Turi Gjengedal (tlf. 91367804), Lise Sørfonn (tlf. 92899457)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (se kart)

Kollektivtransport: rute nr. 2 , 3, 80

Parkering: Nedenfor Demningen eller langs veier i området. (Boligsoneparkering - gratis på søndager)

Stigning: Ca. 700 hm

Distanse: Ca. 16 km

Varighet: Ca. 6 timer

Gradering av turen: Krevende

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke.

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook