Kallestad, langs Storavatnet til Kvedna med Onsdagsgruppa

23. september kl. 10:30 - 14:00
Voksne, Seniorer
Sotra Øygarden Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fjell Turlag , Fjell Turlag Seniorgruppa

Vi møter på nedre parkering ved Fjell kyrkje kl. 10.30.

Frå Fjell kjører vi til Kallestad. Ta hensyn til smittevernreglar også ved kjøring saman i bil. Her også gjeld avstand, og bruk av munnbind.

Vi har fått lov å parkere ved Kallestad/Trengereid Grendalag sitt grendahus. Derifrå startar vi å gå

Dette er ein enkel tur som først vert eit lite stykke på asfalt, litt grusveg og veg for jordbruk e.l. (sjå bilete nr. 3). Ved Storavatnet går vi inn på sti på vestsida av vatnet. Stien er litt småkupert, med enkelte våte parti. Men godt merka med gulmaling.

Lengst ute ved enden, utløpet av vatnet og etter to demningar finn vi Kvedna. Veldig fint og spesielt der ute, tett ved Kørelen.

Hugs å ta med mat og drikke, for her finn vi oss ein plass for matpause.  Kle deg etter slik veret er denne dagen. OBS! Ved mykje nedbør i dagane før turen treng du sko/fottøy som held vatn ute.

Turtid omlag 3,5 timar medrekna kjøring og matpause.

Velkommen på tur!

Det er gratis å gå med oss om du er medlem eller ikkje. Veldig kjekt om du vil støtte oss med medlemsskap. Vårt turlag er eit lokallag for Bergen og Hordaland Turlag, les meir om prisar og fordeler her: Melder du deg inn her vert du automatisk medlem i den kommunen du bur i.

Generelle vilkår for vårt lag er som for Bergen og Hordaland Turlag. Les om det her:

Kallestad, langs Storavatnet til Kvedna med Onsdagsgruppa

På grunn av Covid-19 må vi som ansvarleg arrangør ha påmelding med navn og kontaktinformasjon i forkant for kvar tur. Det vert navneopprop ved oppmøte. Hugs 1 m avstand, personleg antibac og eventuelt munnbind. ...

• Terje Audun Salmo
  • Anne-Liv Foldnes Bjørsvik