Haganesfjellet i gråvær

Vi er på toppen
Vi er på toppen Foto: Mai Wergeland Villanger

Etter snøfallet tirsdag kveld var utsiktene til en topptur neste dag heller små. Været hadde ikke skremt 20 deltakere og turen gikk til toppen av Haganesfjellet.

Turlederne Finn og Gunnar hadde vurdert alternative turen da snøen lavet ned tirsdag kveld. Dagen opprant og spreke turgåere mente Haganesfjellet var rette turen denne dagen. Vel fremme ved Liaskæret la vi i vei. Litt snø var det fortsatt og i stien hadde smeltevannet hatt gode tider. Der var det VÅTT. Lenger oppe i stien ventet 5 andre turgåere og gruppen var nå blitt til 20.

På vei mot toppen.
På vei mot toppen. Foto: Mai Wergeland Villanger

Som bilde over viser var det stedvis snø og bart så hvor foten ble satt var viktig. Derfor var det heller ingen alvorlige fall, bare noen få "glipp" og de fremkalte heller et smil enn smerte.

Litt surt og kaldt
Litt surt og kaldt Foto: Gunnar Angeltveit

Vi hadde medbrakt niste og drikke. Denne inntok ikke vi ikke på toppen, men litt lenger nede. Litt i ly for kald vind og småregn. Ikke lange rasten her før returen startet. 

Vel nede og like hel.
Vel nede og like hel. Foto: Mai Wergeland Villanger

Vil til slutt takke alle som var med for en tur som startet i gråvær og nesten solskinn på slutten. Hestesko skal jo bety lykke, eller ulykke for den som har mistet den. Denne fant vi på turen og var med oss helt fram. 

Noen har gått av seg skoen.
Noen har gått av seg skoen. Foto: Mai Wergeland Villanger

Skrevet av Gunnar Angeltveit 4. april 2018