Solskinnstur fra Kårtveitpollen

Angeltveitsjøen badet i sol med havblikk
Angeltveitsjøen badet i sol med havblikk Foto: Gunnar Angeltveit

Spennende dag. Vil tåken ligge lavt, eller får vi solskin?. Solen skinte på 53 glade seniorer.

Lang lang rekke.
Lang lang rekke. Foto: Gunnar Angeltveit

Vi møttes på nedre parkering ved Fjell kirke, og plassen var nesten full av turglade seniorer. Fin stemning, sol fra klar himmel. Ikke en sky å se. Solbriller og skyggelue var standard bekledning, pluss litt bekledning. Vi krøp inn i hverandres biler og kjørte videre til Polleide.  En liten orientering her og påminning om "se hvor du setter foten", her før vi la ut i terrenget.  Med 53 turdeltagere på rekke og rad blir det en ganske lang rekke. Turen oppover mot Varden gikk greit med noen småstopp underveis. De to hundene(tisper) som var med synes et øyeblikk ikke å like hvreandere særlig godt. Ingen skader. 

Turen gikk videre mot Angeltveitsjøen. Noen våte og glatte partier på skråberg, men ingen registrerte fall eller uhell på turen. Kommet frem der inntok vi mat og drikke i strålende solskinn og ikke et vindpust.

Kan vi få det bedre.
Kan vi få det bedre. Foto: Gunnar Angeltveit
Idyll i fjøresteinane
Idyll i fjøresteinane Foto: Gunnar Angeltveit

Etter en 1/2 times lunsj var det tid for å strekke på beina og starte på returen. Et lite stykke tilbake på samme sti før vi tok avstikker på ny sti. Vi kom vel fram til parkeringsplassen. Ikke alle satte seg i bilene, men noen tok turen ned mot sjøen. Her har BOF(Bergen og omland Friluftsråd) laget til et flott område med en gapahuk murt opp i tørrmur. Her inne kan du grille og sitte i et amfi om du ønsker. Akkurat denne dagen fristet det ikke å bruke stupebrettet ute på neset. Det er tydelig at Mai-en er litt skeptisk.

Skal eg, eller skal eg ikke?
Skal eg, eller skal eg ikke? Foto: Gunnar Angeltveit

Avslutningsvis vil vi oppfordre alle turgåere som er med på en organisert tur melde fra til turledere om de forlater gruppen som deltager. Dette gjelder ikke nødvendigvis små private avstikkere i naturen.

Ha en fortsatt fin dag, og velkommen på tur neste onsdag.

Skrevet av Gunnar Angeltveit 21. november 2018