30 seniorer på tur til Smalaneset på Algrøyna idag.

Spisepause i Maggevika
Spisepause i Maggevika Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Litt klatring ble det
Litt klatring ble det Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Luftambulansen lander
Luftambulansen lander Foto: Runa Schreuder Kjelstrup

Det ble en litt dramatisk tur for seniorene i Fjell turlag idag.

Etter vi fikk parkert biler ved skolen og bedehuset på Algrøyna gikk vi avgårde på asfaltvei til Vikja og naustene der vi gikk ut i terrenget vestover.  Ganske raskt etter at vi startet begynte det og snø ganske tett, men heldigvis la ikke snøen seg på bakken så det var greit å gå på bar mark og berg. Et par utfordringer i noen kneiker var det utover, men med litt hjelp kom alle seg fint videre.

Da vi kom til Maggevika hadde snøværet gitt seg og der tok vi matpause godt i le for austavinden.  Vi kunne nyte synet av havet og vi fikk også med oss et lite vannshow fra Maggesteinen.

Etter pausen gikk vi videre mot Smalaneset og straks etter det hadde en av turdeltagerne et uhell da hun tråkket feil.  Det viste seg raskt at hun ikke kunne gå på foten og vi måtte ringe 113. Vi fikk spjelket foten og holdt pasienten varm mens vi ventet på luftambulansen, som vi ble lovet skulle komme. 13 minutter brukte det på turen fra byen.

Det var et hell i uhellet at det var en fin landingsplass for helikopteret bare noen meter fra der uhellet skjedde, og etter en halvtime var hun på vei til legevakt med luftambulansen.  Der ble det konstatert brudd på begge sider av ankelen og hun må opereres.  Vi ønsker Jorun god bedring, hun var så rolig og tapper i oppstusset.

Takk og pris for alle de flinke turlederene i seniorgruppen som var med på turen idag, et skikkelig dreamteam.

Sigrid og Gunnar fikk loset de 22 andre turgåerene trygt videre til Smalaneset og østover langs Kungvika tilbake til bilene. 

På tur i snøværet
På tur i snøværet
Damer som koser seg på tur
Damer som koser seg på tur Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Blide karer på tur
Blide karer på tur Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Mange spreke seniorer
Mange spreke seniorer Foto: Runa Schreuder Kjelstrup

Skrevet av Runa Schreuder Kjelstrup 23. januar 2019