Tur til Løvstakken

Foto: Runa Schreuder Kjelstrup

Det ble en flott apriltur til Løvstakken for seniorene i Fjell turlag idag.

Det var 27 seniorer og senioritaer som startet på turen til Løvstakken idag.  Turen var beskrevet som litt krevende, men heldigvis var det tørt og fint både i terrenget og på bergene så det var enklere å gå enn antatt. Og heldigere med været går det knapt an å bli, varmt og godt selv om solen tok en tur bak skyene etterhvert.

Etter samling på Fjell kjørte vi til Melkeplassen der turen startet. Det var god stigning helt fra starten av,  og etter første kneiken tok vi en pust i bakken ved Klauvsteinen (Dukkevognen for Laksevågfolk) og så på utsikten over Laksevåg.

Turen fortsatte opp over Ravnefjellet før vi måtte ned en bratt kneik, undertegnede turleder trodde det kunne bli litt vanskelig å komme ned der, men neida der spratt turfolket nedover som de fjellgeitene de er.

Etter den nedoverbakken var det på an igjen med en ny bratt li oppover.  Etter god innsats i lien kunne vi se målet vårt langt der oppe, og med jevn tempo og litt pauser underveis var vi på toppen en og en halv time etter start

Ved varden på Løvstakken 477 m.o.h fant vi 2 nye turgåere som hadde "tyvstartet". Her kunne vi nyte den fantastiske utsikten i alle himmelretninger. Selv om det blåste ganske frisk på toppen klarte vi og finne bra ly for vinden så vi kunne nyte medbragt nistemat og drikke.

Tiden går fort i hyggelig selskap, så etter mye god prat var det tid for retur for 29 turgåere. Selv om det var samme veien som vi kom opp var det flott å ha utsikten foran seg nedover. Vi brukte 1 time på turen ned til utgangspunktet. 

Det er fantastisk å få gå tur med så mange spreke seniorer, en tur uten uhell av noen slag. 

Takk for turen!


Lang rekke på tur.
Lang rekke på tur. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
En liten pust i bakken.
En liten pust i bakken. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Spreke folk på tur.
Spreke folk på tur. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Oppoverbakker er det nok av til Løvstakken.
Oppoverbakker er det nok av til Løvstakken. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Mat og prat.
Mat og prat. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Viktig å kose seg på tur.
Viktig å kose seg på tur. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup
Så gjør vi sånn når vi hjemover går. Ned ene veien og opp andre veien.
Så gjør vi sånn når vi hjemover går. Ned ene veien og opp andre veien. Foto: Runa Schreuder Kjelstrup

Skrevet av Runa Schreuder Kjelstrup 24. april 2019