Seniorturen Haganes-Liatårnet 07.09.2016

Haganes Liatårnet. Vel over første kneiken.
Haganes Liatårnet. Vel over første kneiken. Foto: Håkon Fjell
Haganes-Liatårnet.
Haganes-Liatårnet. Foto: Håkon Fjell

Dette var andre forsøk på å komme oss til Liatårnet - turen 24. august ble lagt om pga. været. Denne gangen var forholdene derimot helt perfekte og det stilte 17 seniorer til turen.

Noen deltagere ønsket ikke å ta turen tilbake til Haganes, men gå fra Liatårnet til parkeringsplassen ved festningsveien. Derfor ble alle bilene kjørt dit og vi fordelte oss i 5 biler som kjørte til Haganes.


Selve turen, som fulgte «nordsjøløypa», startet kl. 10.55 med rolig tempo og mange pauser. Vi brukte litt over 2 timer til Liatårnet. På veien forserte vi noen heftige kneiker som kunne bli svært utfordrende å gå ned på veien tilbake. Derfor var det planlagt å gå rundt den verste på alternativ sti.

Etter en kort rådslagning på Liatårnet ble vi enige om at vi omgikk den nest verste. Dermed ble returen adskillig mere behagelig enn dersom vi hadde fulgt samme trase’ tilbake.


4 deltagere valgte å gå direkte fra Liatårnet til parkering ved festningsveien.


Etter ca. 4,5 time var vi andre tilbake til Haganes. I flg. GPS hadde vi da beveget oss i 3 timer og hvilt i 1,5 time og gått ca. 8,5 km. Det var ingen ting å utsette på innsatsen.

For øvrig gikk turen uten uhell av noe slag og alle virket vel fornøyde.

Haganes-Liatårnet.
Haganes-Liatårnet. Foto: Håkon Fjell
Haganes-Liatårnet. Vi er vel framme på Liatårnet.
Haganes-Liatårnet. Vi er vel framme på Liatårnet. Foto: Håkon Fjell

Skrevet av Anne-Liv Foldnes Bjørsvik 7. september 2016